Група от 40 мотоциклетисти ентусиасти, ще се впуснат в пътуване от Осло до Норд Кап – най-северната точка на Европа. Това ще бъде първото пътуване по Honda Adventure Roads тази година.

Групата ездачи е твърде разнородна – блогъри, журналисти, представители на индустрията ще тръгнат по пътищата, които са с много завои и серпентини по норвежкото крайбрежие на Северно море. Те ще карат големия адвенчър  мотоциклет на Honda – CRF1000L Africa Twin. Тази машина се пови на пазара през 2016 г. и имаше изключителен успех в цяла Европа.

Пътуването от 3500 км ще бъде между 26 юни и 3 юли, а към групата ще се присъединят двама специални гости от HRC – португалецът Пауло Гонсалвеш – световен крос-кънтри шампион за 2013 г. и втори в рали Дакар за 2015 г., заедно с колегата си, аржентинеца Кевин Бенавидес. Това първо пътуване по Adventure Roads ще бъде основата, по която ще се извършат и други епични приключения с Honda през следващите месеци и години.

Подробности за движението на групата може да се намерят на http://www.honda.co.uk/motorcycles/ride-with-us/adventure-roads/start-the-adventure.html, както и на живо във Facebook на www.facebook.com/hondamoto.