• Изцяло нов CRF250R с двигател DOHC и 9% повече мощност
  • Нова рама, вилка Showa forks и философията Absolute Holeshot на CRF450R
  • Новата машина ще направи състезателен дебют по време на кръга от МХ2 в САЩ през септември

Изцяло новият кросов мотоциклет Honda CRF250R за 2018 г.  бе представен на MXGP на Белгия от заводските пилоти на Honda Team HRC Тим Гайсер, Евгений Бобришев, Микеле Кервелин и Джед Бийтън. Заедно с тях при представянето бяха генералният мениджър на HRC за MXGP Роджър Харви и офроуд мениджъра на Honda Motor Europe Гордън Крокард.

Като наследява философията на „Absolute Holeshot“ на CRF450R, новият CRF250R за 2018 г. ще направи дебют в свръхконкурентния клас 250 куб. км от любителските състезания до световния шампионат в MX2. Той разполага с чисто нов двигател DOHC, който дава 9% по-голяма върхова мощност в диапазона от 2000 об/мин., и има 900 оборота повече до граничната червена линия на максимума. Новото, седмо поколение има по-лека рама и окачване Showa, като така се използва максимално увеличената мощност, като се осигуряват както изключително сцепление, така и фантастичното и лесно управление от страна на ездачите на Honda.

От Honda обявиха, че след като направят достатъчно тестове на мотоциклета в Япония, ездачът на Team HRC Микеле Кервелин ще се състезава с новия CRF250RW за първи път в MXGP на Америка през септември.

С присъединяването на новата CRF250R, завършва комплектуването на семейството CRF, в което влизат още: CRF150R, използван в европейския шампионат на Honda 150, който също се състезава миналия уикенд на трасето в Ломел, както и CRF450R, и CRF450RX за 2018 г. Всички нови машини бяха изложени публично през уикенда в MXGP на Белгия в Ломел.