Още един невероятен състезателен уикенд изживяха пилотите от Honda RedMoto World Enduro Team. Това бе на Гран При на Франция, 8-и и последен кръг от световния шампионат по ендуро. Уикендът бе важен за Honda-RedMoto, защото бяха представени двата нови модела за 2017 г. – Honda-RedMoto CRF 450 R и Honda-RedMoto CRF 450 RX.

След като спечели световната титла в клас EJ по време на Гран При на Италия, Джакомо Редонди, в миналата събота постигна 15-а поредна победа. Във втория ден от състезанието за съжаление той не можа да продължи серията от победи и финишира втори, защото загуби няколко секунди по трасето. Сред световните шампиони за 2016 г. той е с най-голям резултат и освен това клас EJ като част от големия клас EnduroGP, той завърши 6-и и 7-и в двата дни.  В същия клас EJ Давиде Сорека спечели двeте 5-и места.

Добро състезание направи и Давиде Гуарнери в клас E2, като стана 5-и и 6-и, докато в общата надпревара EnduroGP стана 9-и и 7-и.  В другия клас Е1, Оскар Балети се класира съответно 4-и и 6-и, докато Алесандро Батиг стана 10-и, а ден по-късно отпадна.

Другата седмица Honda-RedMoto World Enduro Team отново ще застане на старт в Касанова ди Стафора – кръг от италианския ендуро шампионат.