Поръчките за производствената версия на Honda Urban EV Concept започват от началото на 2019, стана ясно по време на пресконференцията ни на Автомобилен салон Женева 2018.  Новият модел ще бъде първият масов електрически сериен модел с батерии, който Honda ще предлага на европейските пазари. Новината бе обявена от Филип Рос, главен вицепрезидент на Honda Motor Europe: „Производството на серийната версия на този изключително добре приет от широката публика модел ще започне в разгара на 2019 г. и поради позитивните отзиви за него, той ще може да бъде поръчван още в началото на същата година“.

Щандът на Honda на изложението в Женева

Прототипът Urban EV Concept демонстрира как ще изглежда първият масов електрически модел, който Honda ще пусне на европейските пазари. Студията се отличава със семпъл и добре обмислен дизайн, тънки А-колони и широко челно стъкло, което обхваща цялата предна част на пътническата кабина.

Четирима пътници могат да се настанят напълно комфортно на двете надлъжни седалки, изработени от различни материали, за да се съзаде приятна обстановка като в луксозен салон. Предният ред е облицован с фабрична тапицерия в естествен сив цвят и е декориран с дървени акценти. По цялото табло се простира екран, който обхваща и вратите. Дисплеят отпред показва информацията за автомобила, докато тези на вратите функционират като странични огледала и предават картината от дигителната камера.