Новият младежки "бобър" Rebel 500 идва в България съвсем скоро след официалната си премиера. Продажбите му у нас започват в разгара на мотосезона. Цената на "непокорния бунтовник" започва от 12 399 лв. с ДДС.

Honda представи новия модел Rebel 500 на изложението EICMA. Това е бобър, предназначен за представителите на дигиталното поколение Y, които гледат на мотоциклета, като нещо повече от транспорт. Концепцията на Rebel е създадена в САЩ, но много бързо допадна на младите хора в цял свят.

Във версията си за 2017 г. моторът е задвижван от 471-кубиков двуцилиндров паралелен двигател, монтиран и на CBR500R. Максималната мощност на агрегата е 44 к.с. при 8500 об/мин, а въртящият момент е 44,7 Нм и при 6000 об/мин.  Ауспухът е 2-1 и байкът отговоря на всички екологични изисквания. Скоростната кутия е 6 степенна, което дадва удобство за каране в града. За някои пазари мотоциклетът ще се предлага и с 300-кубиковата версия на едноцилиндровия CBR300R. Рамата е стоманена, седалката е изцяло нова и много ниска, типично за бобър. Затова Rebel е удобен за начинаещите мотористи, защото лесно и удобно стъпват на земята. Мотоциклетът освен това и е много лек – само 190 кг.

Гумите са много широки, а LCD дисплея е в средата на кормилото.  Стъпенките на пътника се демонтират лесно, а освен това Honda предлага много допълнителни фирмени аксесоари за модела като рамка и чанти за багаж, ветрово стъкло и 12-волтов конектор за зареждане на външни устройства.