Този път отличените са новите Jazz e:HEV, Jazz Crosstar e:HEV и Forza 750

 

Новите Jazz e:HEV, Jazz Crosstar e:HEV и Forza 750 получиха световно признание за дизайн, функционалност и безопасност.

Луксозният скутер Forza 750 комбинира елегантните си щрихи със спортни показали и изключителна мултифункционалност.

Престижната международна награда Red Dot Design Awards се присъжда за изключителни постижения в областта продуктовия дизайн. Отличието идва при Honda само година след като призът бе присъден на CBR1000RR-R Fireblade SP и на Honda e (категория Best of the Best).

Новите автомобили Jazz и Jazz Crosstar, предлагани само с хибридно задвижване, както и скутерът Forza 750 получиха престижното звание в категория „Продуктов дизайн“. Такива международно признати отличия се присъждат само най-висококачествените продукти, които изпъкват сред останалите със своите марка, качество и дизайн.

 

Годишнините награди Red Dot се присъждат от жури от 50 експерти от цял свят, които тестват, оценяват и дискутират качествата на всеки участник, за да подчертаят изключителните дизайн и иновация. Всяка година съдийските критерии се адаптират към най-новите технически, социални, икономически и екологични изисквания.

„Измина още една успешна година, през която получихме редица награди в категория „Продуктов дизайн“, заяви Тошинобу Минами, главен изпълнителен директор на дизайнерския център на Honda.

„От създаването си, ние в Honda винаги сме се стремили към това да внасяме повече радост във всекидневието на клиентите си и вярваме, че получаването на тези награди е огромно признание, че сме успели да постигнем това. Ще продължим да следваме своите принципи, да мислим отвъд границите, да създаваме продукти, които изненадват и въодушевяват нашите клиенти“.

Jazz e:HEV и Jazz Crosstar e:HEV са част от ангажираността на Honda за 100-процентова електрификация на европейската ѝ моделна гама до 2022 г. Jazz бе създаден като еманация на дизайнерската философия на Honda, известна като ‘Yoo no bi’, която разпознава красотата в предметите от всекидневието, за да ги направи още по-красиви, още по-ергономични и носещи задоволство от ползването им. Дизайнът на Jazz също си служи с основополагащия за Honda принцип „Максимум човек, минимум машина“ (M/M), основан на вярването, че целта на технологията и дизайна е да служи на шофьора и пътника.

Резултатът е автомобил, който комбинира функционалността и практичността, изразени чрез иновативни характеристики като Magic Seats.

По-агресивно изглеждащата версия Crosstar бе създадена с пропорциите в стила на SUV моделите, ориентирани към хората с активен начин на живот. По-изразителният външен вид се дължи на смелия дизайн на предната радиаторна решетка, допълнителните декоративни черни лайстни, стилните прагове и релсите на покрива. Специфичните джанти от алуминиева сплав на Crosstar увеличават усещането за стабилност и подобряват цялостния излъчващ здравина дизайн.

Представената през есента на миналата година напълно нова Forza 750 стана флагман в едноименната гамата от луксозни скутери на Honda. Моделът съчетава комфорта на GT категорията, спортното излъчване и оборудване от най-висок клас. Новият флагман в семейство Forza не е изключение по отношение на класата и стилното пространство и осигурява достатъчно широко място за краката, както и защита от вятъра за комфортна „езда“ при висока скорост. Всичко това е комбинирано с изключителна аеродинамика, благодарение на елегантния дизайн отпред и фината задна част. Моделът е проектиран за лесни и приятни обиколки в града при стабилно управление и безпроблемно ускоряване от своя икономичен 745-кубиков 2-цилиндров двигател, осигуряващ завиден въртящ момент.

Класическите за Forza отлични технически параметри включват няколко режима на управление, система за контрол на въртящия момент (Honda Selectable Torque Control), уникалната за мотоциклетите на Honda автоматична трансмисия с два съединителя DCT, изцяло LED светлините и гласов контрол чрез Honda Smartphone Voice Control. Ниската височина на седалката (790 мм), 22-литровият багажник под нея, побиращ пълноразмерен фулфейс шлем и зарядната букса тип USB-C допълнително подобряват практичността на скутера.

 

Поредните за Honda награди от Red Dot потвърждават ангажираността на марката в създаването на прекрасни продукти, проектирани без никакъв компромис по отношение на качеството. През 2020 Honda e получи голямата награда на престижния конкурс наред със CBR1000RR-R Fireblade SP, станал първият мотоциклет на марката, завоювал почетното звание. През годините с Red Dot са били награждавани Honda S2000 през 2001, Civic през 2006, и европейската версия на Accord Tourer през 2008.