Безупречно представяне постигна Fugel Sport-run с Honda Civic Type R TCR. Тимът постигна победа с обиколка пред най-близкия си конкурент на 24 часа на Нюрбургринг. Екипът за пореден път получи подкрепата на Castrol, Honda Germany и JAS Motorsport. Четиримата пилоти и екипът се отличиха в тежките условия на легендарното трасе Нордшлайфе с дължина 25.378 км.

Двамата миналогодишни победители Доминик Фугел и Маркус Йостерайх се присъединиха към пилотите на Honda Racing Тиаго Монтейро, също част от състава, спечелил миналата година в класа и Естебан Гуериери.

Както Монтейро, така и Гуериери стартираха в две състезания през уикенда. Те съчетаха своето 24-часово участие с две състезания от сериите WTCR. Така успехът бе двоен, тъй като Гуериери спечели откриващото състезание за WTCR на Нюрбургринг за своя екип ALL-INKL.COM Munnich Motorsport също със Civic Type R TCR.

Дъждът в петък сутринта предотврати всякакви шансове за подобрение във финалната квалификация и означаваше, че екипажът стартира четвърти в класа. Колата обаче се придвижи бързо напред първо в ръцете на Йостерайх, а след това и с Фугел. Така екипът на Civic поведе рано. Тяхната добра работа беше продължена от Монтейро и Гуериери. Макар че аржентинецът загуби за кратко преднината си по време на първия стинт, той скоро си върна лидерството, тъй като условията се влошиха след настъпването на нощта.

По времето, когато състезанието беше спряно към полунощ, Civic беше на  обиколка от най-близкия си съперник. Това предимство се запази, когато състезанието беше възобновено след спиране от повече от девет часа. То остана непокътнато и на финала. Монтейро караше колата във финалния период, за да запечата категоричната победа.