За първи път след Гран при на Монако миналата година, всички коли, задвижвани с двигатели на Honda, завършиха в точките. Това стана в Сочи,  за Гран при на Русия. С второто място на Макс Верстапен, Honda вече има 20 подиума в сегашната хибридна ера във Формула 1.

След зашеметяващата квалификация, Макс Верстапен беше малко по-бавен от мръсната страна на решетката и падна на четвърто място в първата обиколка. Той обаче си върна третата позиция преди ранното излизане на колата за сигурност.  Тя излезе, след като Карлос Сайнц катастрофира на завой 2. Алекс Албон, който трябваше да стартира от 15-то място заради наказание за смяна на скоростната кутия, беше преместен в задната част на решетката. Затова предпочете да влезе в пита за твърди гуми, след като стартира с меки .

Пиер Гасли постигна добър напредък в началото, докато Даниил Квят стартира с твърди гуми и успя да удължи първия си стинт. След като Пиер влезе в пита на 18-та обиколка, а Макс на 25-та обиколка, Даниил беше трети. Верстапен го изпревари две обиколки след неговия пит-стоп. Руснакът удължи първия си стинт до 30-та обиколка, преди да премине към медиуми или средномеки гуми.

Макс Верстапен се изкачи на второ място след Валтери Ботас, тъй като Луис Хамилтън имаше 10 секунди наказание и стана 3-и. Така холандецът донесе първият подиум на Red Bull в Русия.

Спирането на Даниил Квят го изведе на осмо място пред Кими Райконен, а Пиер Гасли се бореше да изпревари финландеца. Руснакът се справи с трудното изпреварване и догони бързо Естебан Окон. Не можа да намери път да го задмине и трябваше да се задоволи с осмо място.

Пиер Гасли направи два стопа, докато екипът на AlphaTauri се опита да се възползва от краткия период на виртуалната кола за сигурност. Той сложи нов комплект средномеки гуми за 11-те останали обиколки. Трябваше да изпревари Алекс Албон и Ландо Норис, за да се върне на 9-о място, завършвайки директно зад съотборника си.

Red Bull направи по време на състезанието два стопа по-рано. Алекс направи второ спиране за средномеки гуми в 27-та обиколка, преди да се върне на пистата. Той изпревари много коли,  включително направи отлична атака от външната страна на Антонио Джовинаци на завой 13, преди да измести Норис от 10-ото място и да вземе последната точка.