На тежкото и кално трасе във Вилар сю Еко, където завърши световният шампионат по мотокрос, се разгоряха сериозни битки и в двата класа.

В големия клас MXGP словенецът Тим Гайсер бе спокоен и се пребори с дъжда и калта във Франция, за да приключи сезона, както беше го започнал – на подиума. В първото състезание той беше в средата на колоната, като успя да изпревари Роман Февър и да спечели убедителна победа. Във второто състезание той направи добър напредък, но не можа да се задържи отпред и завърши на 3-о място. Така той стана втори с равен брой точки с победителя Джефри Херлингс – по 45. Гайсер обаче остана втори, тъй като Харлингс спечели втория манш. Така той завърши 5-и в шампионата с 530 т. Междувременно Евгений Бобришев не завърши сезона си така, както се надяваше. След като се завърна в първото състезание на 11-о място, във второто не успя да финишира, след като падна и контузи палеца си.  

В клас МХ2 австралиецът Джед Бийтън също стъпи на подиума, на стана 3-и. В първия манш той започна добре, въпреки че трудно контролираше мотоциклета си Honda в калта. След това обаче стана по-сигурен и неговата последователност беше възнаградена, тъй като той зае трето място, като се откъсна от четвъртия с 20 секунди. Във второто състезание той направи добър старт и влезе в групата на първите пет, където прекара по-голямата част от състезанието. Така в последната обиколка Бийтън изпревари Джеръми Суивер и стана 4-и. Това трето място е най-доброто му класиране в кариерата досега. 

ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ ЗА МОТОЦИКЛЕТИ >>