През уикенда всички пилоти на Honda от мотоциклетния и автомобилния спорт се събраха на пистата Мотеги в Япония, за да отпразнуват традиционния 2016 Honda Racing Thanks Day. Освен звездите, на трасето присъстваха над 20 000 зрители, които приветстваха своите любимци.

Събитието е традиционно и се прави от компаниятая в края на всяка година, като се събират пилотите от различните програми  на Honda в моторспорта. Така се отбелязва края на сезона и победите в MotoGP, MXGP и триал. За първи път в историята на мотоциклетният спорт и в трите шампионата бяха постигнати и успехи при конструкторите.

Първо всички бяха на специалната вечеря в Cerulean Tower Hotel в Токио. Там бяха мотоциклетистите от  Repsol Honda Марк Маркес и Дани Педроса, заедно със състезателите на HRC Trials Тони Боу, Такашиса Фуджинами и Хайме Бусто, пилот от HRC MXGP Евгений Бобришев, двамата пилоти от Формула 1 Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън, както и много други. За съжаление световният шампион по мотокрос в MXGP Тим Гайсер не присъства, защото остана болен у дома си. 

Ден по-късно всички се пренесоха на пистата Мотеги. Естествено с най-голямо внимание бяха обградени шампионите на марката – Марк Маркес и Тони Боу. На пистата пилотите имаха възможност да карат всички състезателни машини, които не управляват. Например двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо изпробва мотора от MotoGP. Марк Маркес му правеше компания с RC213V. Дженсън Бътън и Дани Педроса пък бяха зад волана на Honda NSX Concept-GT. Марки и Дани участваха в състезание по картинг, заедно с Дженсън и Алонсо. След това караха мотоциклети CBR250 от Dream Cup. После Педроса излезе на пистата с RS125R, с който спечели през 2003 г. световния шампионат в клас 125 куб. см. Марк пък кара историческия мотоциклет Honda RC142. Двамата от Repsol Honda се състезаваха и с Honda CR-Z 1.5 Sport Hybrid, преди да се качат на техните RC213V машини от MotoGP за още няколко тура по трасето.