Новият Honda Civic Type R спечели първата си титла. Това стана в британския шампионат за туристически автомобили, където отборът Honda Yuasa Racing стана шампион при пилотите и конструкторите.

Honda Racing Yuasa спечели двете отличия в шампионата Dunlop MSA BTCC за 2015 г.  в един много напрегнат финален кръг на Брандс Хеч. Така продължава с историята на успеха на червената емблема "H". Новият Honda CivicType R е разработен с помощта на World TeamTouring Car на марката. Шосейната версия на Civic Type R бе хитът на Автосалона в Женева тази година, а състезателната версия дебютира няколко седмици след премиерата в ВТСС с екипа на Honda Yuasa Racing. Така колата, която сe произвежда в завода на Honda във Великобритания, бе готова да се състезава. Колата е обявена за състезателен автомобил за движение по пътищата. Агресивната машина с мощност 310 к.с., ускорение от 0 до 100 за 5,7 сек. и максимална скорост  от 270 км/ч., постави рекорд на Нордшлайфе на Нюрбургринг.

Шампионът Гордън Шедън коментира: "Ти си толкова добър, колкото добра е колата, в която седиш. Момчетата от Honda Racing Yuasa ми дадоха един невероятен състезателен автомобил за целия сезон. Honda Civic Type R само излезе тази година и ние спечелихме първенствата при пилотите и производителите.В началото на сезона, тъй като колата беше нова, имахме силно ограничение на резервни части. Ние трябваше да сме сигурни, че няма да се появят някакви сериозни проблеми, които да ни попречат за се състезаваме. И наистина нямахме такива.“