Това е годината, в която Beatles правят първия концерт на стадион в историята на музиката, а филмите на анимационните герои Том и Джери са излъчени по телевизията. Рекламата на цигари е забранена по британската телевизия, прави премиера Звукът на музиката, погребан е Уинстън Чърчил. На върха са DJ Джейзи Джеф, Алан Къминг, Брук Шийлдс…

През 1965 г. Honda започна търговската си дейност във Великобритания. Освен това, същата година Honda за първи път спечели Гран При, а зад волана на легендарния болид RA272 в Мексико бе Ричи Гинтър.

През последните пет десетилетия Honda постигна важни етапи в своето развитие. Сега Honda е една от 20-те най-големите марки в света, за компанията работят над 182 000 служители по целия свят и има 40 производствени предприятия, които правят всичко – от вентилатор за метене на листа с обем 25 куб. см, до бизнес самолет за 4 милиона долара. Миналата година глобалните продажби на продукти бяха 27.3 милиона броя, като от тях 17 милиона са мотоциклети, 6 милиона силови продукти и 4.3 милиона автомобили. В Европа работят 8000 души, а през миналата година са продадени почти 1.4 милиона продукти.
Тази година се навършват и 30 години от производството на Honda във Великобритания в UK Manufacturing (HUM). Предприятието е разположено на 370 акра площ в Суиндън, а в него работят 3200 души. HUM е създадено със самофинансиране, а общата инвестиция е от 2,2 милиарда паунда през годините. В този завод ще се съсредоточи световното производство на Civic с 5 врати.

Подразделението за мотоциклети е №1 на пазара във Великобритания с почти 20% пазарен дял. Продуктовата гама обхваща 65 модела, а миналата година са продадени 19 000 мотоциклета Honda във Великобритания. Гамата на силовите продукти е от 225 модела и през миналата година са продадени повече от 50 000 единици. Honda е №1 производител на ATV-та във Великобритания и третият най-голям производител на извънбордови двигатели.
В моторните спортове във Великобритания марката има най-успешния отбор по британския супербайк шампионат, а екипа в BTCC (британски шампионат за туристически автомобили), спечели титлите при пилотите и производителите за 2015 г.
Филип Кросман, управляващ директор на Honda UK, коментира: "Тази година се навършва златната ни годишнина във Великобритания. Това са 50 години богата история в търговията с мотоциклети, силови продукти и автомобили. Тази година освежихме и допълнихме гамата на автомобилите, стартирахме няколко важни нови мотоциклета. Нашият бизнес се промени радикално, тъй като стартира според модата на 60-те, а след това започна да се адаптира и развива, за да отговори на нуждите на мотористите и шофьорите през годините. Мога да си представя, че Honda ще бъде съвсем различна организация в 2065 г., но все още се продава качествени и надеждни автомобили, мотоциклети и силови продукти."