Ще участваме с четири автомобила през 2019 г. в шампионата WTCR (FIA World Touring Car Cup). Това са два отбора – с KCMG, който обяви сега своето участие, както и екипа на ALL-INKL.COM Münnich Motorsport, който заяви участие в края на януари. Двата тима ще стартират в сериите с Civic Type R TCR.

Екипът на KCMG е основан от Пол Айп през 2007 г., и бързо си създаде име в автомобилните състезания, като спечели и в двете дивизии в LMP2  на 24 на Льо Ман през 2015 г. Освен това има няколко титли в едноместни формули и при GT автомобилите в Азия. Базираният в Хонконг тим за първи път участва със Civic Type R TCR през 2018 г. и завоюва титлата на тимовете в TCR Europe, както и два старта с уайлдкард в WTCR.

Тиаго Монтейро ще се състезава с отбор, подкрепен от HELL Energy, а негов съотборник ще бъде Атила Таси, който ще кара заедно с португалеца като пилот на Honda Racing. Единственият португалски пилот, финиширал на подиума във Формула 1 – Тиаго Монтейро, има зад гърба си много състезания в различните дисциплини с едноместни коли, преди да премине към туринг колите през 2007 г. във ФИА WTCC. 42-годишният пилот е една от най-големите суперзвезди с 11 победи и 44 подиума в WTCC, както и победа в престижното Macau Guia Race с Civic Type R TCR през 2016 г.
Тиаго бе начело на шампионата за пилоти през 2017 г., но в средата на сезона претърпя травми на главата и шията, което го извади от състезанията за повече от година. След като направи конкурентно завръщане на WTCR състезанието на Япония през октомври миналия сезон, той сега е отново готов за пълен сезон в WTCR.

Атила Таси е на 19 години и започва да се състезава в различни серии в родината си  Унгария, финишира на подиума едва в петото си състезание в TCR International през 2016 г. и завършиха на второ място в същата серия през следващия сезон в Civic Type R TCR. За 2018 г. той се присъединява към KCMG, първоначално за WTCR на Хунгароринг, а след това за новата TCR Europe Series и печели два пъти, за да завърши на четвърто място в шампионата.
Техническа помощ ще бъде предлагана на всички екипи на клиентите от JAS Motorsport с доставка на резервни части на място и техническа помощ на всяко събитие, насочени към подпомагане на всички пилоти на Honda. Новият Honda Civic TCR, проектиран и произведен от JAS, дебютира през 2018 г. и спечели пет големи титли в първия си сезон.

Шампионатът на ФИА  WTCR започва на пистата Молла ел Хасан в Маракеш, Мароко, на 5-7 април и включва 10 старта в Африка, Европа и Азия. Първенството ще приключи през декември в Сепанг, Малайзия.