Тим Гайсер Honda спечели 9-ия кръг от шампионата за Гран При на Испания на трасето Талавера де ла Рейна в клас MXGP. Словенецът спечели и двата манша и си тръгна с 50 т. в актива. И в двата манша след Гайсер бе германецът Макс Нагъл с Husqvarna. Трети на подиума стъпи Готие Полен също с Honda. Трети в първия манш стана белгиецът Клемент Десал с Kawasaki, а Полен бе след него. Във втората надпревара Полен със своята Honda бе 3-и, а 4-и стана Ромен Февър с Yamaha.

В клас MXGP лидер продължава да бъде Тим Гайсер с Honda – 385 т., втори е Февър с 361 т., 3-и е Антонио Кайроли – 338 т., следван от Нагъл – 317 т., а руснакът Евгений Бобришев с Honda е 5-и с 295 т.

В клас МХ2 холандецът Джефри Херлингс с КТМ продължава да громи конкуренцията, като от началото на шампионата има загубен само един манш – първия на миналия кръг в Италия и има 447 т.  Втори стана Беноа Патурел, а трети е латвиецът Йонас Паулс с КТМ. Нашият Петър Петров стана 13-и в първия манш, а в първия отпадна. Това е най-лошото класиране на нашия пилот от началото на сезона, който е 6-и с 210 т. Другите двама наши пилоти Майкъл Иванов и Иван Петров бяха извън зоната на точките.