На пистата Лосаил в Катар завършиха последните официални тестове преди началото на новия сезон в MotoGP, който започва на същата писта с нощно състезание на 26 март. Пилотите на Repsol Honda Team работиха по развитието на мотоциклета. В класирането за трите дни 3-и бе Дани Педроса, а трикратният световен шампион Марк Маркес стана 10-и. Най-бърз бе Маверик Винялес, който в третия ден постигна 1:54.330. Така испанецът бе с най-добро време във всички тестови сесии преди началото на сезона.  

Маркес и Педроса работиха по различни програми, но изпитваха и нов обтекател за мотоциклета Honda RC213V. По време на тестовете Марк Маркес падна три пъти, но не и когато тестваше нов и по-радикален дизайн на мотора. Най-доброто му време в третия ден бе 1:54.990, като направи 47 обиколки. Педроса бе по-бърз в 3-ия ден и с 1:54.464 стана 3-и, като отново върна Honda в челото. В първите два дни най-бърз с такъв мотоциклет беше Кал Кръчлоу (LCR Honda), който стана 8-и с време 1:54.821.

Маркес е уверен, че с новия аеродинамичен обтекател, неговата Honda RC213V ще има добър ритъм и ако избегне грешки по време на състезанието, ще може да стъпи на подиума. Маркес коментира: „Щастлив съм от ритъма, който поддържаме, въпреки че в Катар не беше най-добрият предсезонен тест за нас. Аз паднах три пъти, което ми се случва за първи път на тестовете, тъй като мотоциклетиът имаше много вибрации при преминаването на завой 4. След това два пъти загубих контрол на предницата, когато симулирах състезание. Вината си е чисто моя. Когато правим дългосрочен план, трябва да се тества в кой момент да  натисна и в кой да върна газта. Така разбирам къде се намирам точно. Във всеки случай, това е по-добре, че тези неща се случват в по време на теста и се надявам в състезанието моторът да се държи по-добре. Както казах, нашият ритъм е доста добър. На пистата в Катар, само Маверик е по-бърз от останалите и ако състезанието беше утре, можехме да се борим за подиума."