Вторият тест на пистата Сепанг в Малайзия бе доста напрегнат за двамата пилоти на Repsol Honda. Двукратният световен шампион Марк Маркес стана 3-и, а съотборникът му Дани Педроса – 4-и. Най-бърз във втория ден бе Хорхе Лоренсо, който постигна 1:59.963 и бе първият пилот, който слезе под бариерата от 2 минути за обиколка на тестовете тази година.

Сесията започна с хладно и облачно време, но с голяма влажност в средата на деня. Затова и за известно време изпитанията бяха забавени, но след това в последните два часа имаше сериозна активност на пистата. Марк Маркес стана 3-и, като работи с два различни байка и правеше настройки на RC213V. Другият пилот на Repsol Honda – Педроса продължи да работи с три версии на RC213V. Педроса стана 4-и за деня.

Кал Кръчлоу от екипа на CWM LCR Honda работеше по стабилността на задната част при влизането в завоите и премахване на приплъзването, а също и върху разпределението на теглото и промяната му, когато спира с двигателя на RC213V. Той даде 8-о време. Скот Рединг от EstrellaGaliciaMarc VDS Team също работи здраво със заводския прототип Honda RC213V, като финишира 14-и.