Двукратният победител от състезания в клас MotoGP за миналата година Кал Кръчлоу от екипа на LCR Honda бе награден с престижното отличие Torrens Trophy на Кралския автомобилен клюб за насърчаване на мотоциклетизма във Великобритания. Тази награда се е връчвала само 9 пъти от нейното учредяване през 1978 г. Така че Кръчлоу влиза в доста късия списък на нейните притежатели.

По време на невероятната втора половина на сезон 2016 в MotoGP, Кал спечели две победи и няколко подиума, като победи заводските мотоциклети с частният байк от LCR Honda. 31-годишният пилот получи наградата на официален празничен обяд в централата на RAC в Пал Мал. Председателят на Комитета Торънс Бари Бакстър каза, че за него е голяма чест да даде наградата на родения в Ковънтри пилот след успехите му през 2016 г.

Кръчлоу бе един от тримата пилоти, номинирани за наградата, заедно с двукратния световен шампион в клас Супербайк Джонатан Рей и победителят от състезанието Senior TT  на остров Ман Майкъл Дънлоп. Отличието Torrens Trophy за първи път е присъдено през 1978 г. в памет на Артър Борн – мотоциклетен журналист, който пише коментари под името Торънс. Освен това Артър Борн също е и вицепрезидент на RAC. Torrens Trophy се присъжда от организацията за изключителен принос към мотоциклетизма във Великобритания. Досега е имало само 9 нейни носители.