Лидерът в класирането в клас Moto3 Хуан Мир (Leopard Racing) с Honda спечели Гран пир на Австрия на пистата Ред Бул Ринг.  На подиума му асистираха Филип Йотъл (Südmetall Schedl GP Racing) и Хорхе Мартин (Del Conca Gresini Moto3) с Honda, съответно на 3,045 и на 3,377 сек.

За Мир, който стартира от 10-а позиция, това е втора поредна победа и 7-а за сезона, с която стана първият пилот в малкия клас след Валентино Роси през 1977 г., който печели 7 и повече състезания в първите 11 старта. Мир увеличи преднината си във временното класиране с 64 т. пред Романо Фенати. 

Пилотът на RBA BOE Racing Габриел Родриго за втори пореден път стартира оп първа позиция, а заедно със съотборника си Хуанфран Гевара  поведоха колоната преди Джон Макфий (British Talent Team) с Honda да ги изпревари на завой 3. След това напред мина Бо Бендснайдер, а Мир от 10-а позиция се придвижи в средата на колоната. Малко по-късно пилотът от Майорка изпревари Макфий, Мартин, Бендснайдер и Родриго, за да повече и да дръпне напред. Много здраво караше и Филип Йотъл, въпреки болката от контузията си в крака, получена на германската Гран При. Той доказа, че се е възстановил на 100% от травмата. Мир беше начело, а германецът излезе втори в последните няколко обиколки и пресече финала втори. Това е първият му подиум, спечелен на суха писта. От своя страна  Мартин направи дуел с Ливио Лои и Арон Канет, двамата с Honda за третото място. Лои стана 4-и, а Арон Канет (Estrella Galicia 0,0) беше 5-и, като повтори успеха си от преди седмица в Бърно. Шести стана Фабио ди Джанантонио (Del Conca Gresini Moto3) с Honda.