Шесткратният шампион в сериите IndyCar Скот Диксън спечели надпреварата по улиците на Нешвил. Той стартира 20-и и победи сънародника си от Нова Зеландия Скот Маклафлин. Това беше 53-а победа на Диксън в сериите. Така той вече е сам на второ място в класирането за всички времена, като задмина Марио Андрети. Пред него е единствено Ей. Джей Фойт с 67 победи в кариерата си.


Състезанието в Нешвил за втора поредна година беше хаос. И с победител, който едва ли някой е очаквал след 80 обиколки по неравното, тясно улично трасе от 2,1 мили, с 11 завоя. Трасето включва две минавания на обиколка на Мемориалния мост на ветераните от Корейската война над река Къмбърланд.
Това бе втората победа за сезона на пилота на PNC Bank Chip Ganassi Racing Honda. С нея Диксън се приближи на шест точки от лидера в шампионата IndyCar Уил Пауър, като до края на шампионата остават само три състезания. Диксън се опитва да достигне рекорда на серията от седем титли, също държан от Фойт.
Скот Маклафлин завърши втори, само на 0,1067 секунди зад Диксън. Всичко стана след преследване от близо две обиколки до финала след късен червен флаг. Това беше най-малката разлика между първия и втория този сезон на улично трасе или на писта. Също бе четвъртият най-близък финал на тези трасета в историята на сериите IndyCar.
Действащият шампион от серията Алекс Палу завърши трети с Chip Ganassi Racing Honda. Той финишира с повреда на лявото предно крило, което вибрираше от неравностите, след контакт по-рано в състезанието.
Александър Роси с AutoNation Honda се съвзе от многобройните контакти по време на надпреварата. Неговият съотборник в Andretti Autosport Колтън Херта също се възстанови от ранен контакт и изоставяне с обиколка, за да завърши 5-и с колата си Gainbridge Honda.
Яростният финал след 80 обиколки на състезанието с много контакти, бе реално отражение на ситуациите преди това в Нешвил. Остават три състезания, а само 33 точки разделят първите пет в класирането, като минимум 51 точки са на разположение на победител в един кръг.
Шампионът от сериите за 2014 г. Пауър, който завърши 11-ти, води пред Диксън с шест точки. Победителят в 500 мили на Индианаполис Маркос Ериксон с Huski Chocolate Chip Ganassi Racing Honda, който завърши 14-ти, е на 12 точки зад Пауър на трето място. Роденият в района на Нешвил Джоузеф Нюгардън – 6-и, е на 22 т. зад Пауър – 4-и. Палу пък има шансове за втора поредна титла, защото е на 33 т. зад Пауър на пето място.