Скот Диксън доказа за пореден път, че за него почти всичко е възможно зад волана на състезателната кола. Той спечели Acura Long Beach Grand Prix с драматична комбинация от търпение и агресия.

Никой не пести гориво по-добре от Диксън. И той го доказа, като кара последните 34 обиколки на уличното състезание с един резервоар гориво в колата си PNC Bank Chip Ganassi Racing Honda. Той успя да издържи на натиска на заредения с гориво Колтън Херта, който имаше по-малко рискова стратегия. Така Диксън го победи с 0,9798 от секундата.

Диксън, който стартира осми, дори имаше достатъчно гориво за двигателя на Honda, за да направи триумфален бърнаут, след като спечели първата си победа за сезона и 57-ата победа в легендарната си кариера. Това беше втората му победа на временната улична писта с 11 завоя и дължина 1,968 мили в Лонг Бийч, след тази през 2015 г.

Действащият шампион от сериите Алекс Палу завърши трети с колата на DHL Chip Ganassi Racing Honda. Лидерът по точки от серията Джоузеф Нюгардън зае разочароващото четвърто място, след като изглеждаше най-голямата заплаха за Диксън, докато Gainbridge Honda на Херта, за тима Andretti Global, се залепи за него в края на състезанието.

Маркус Ериксон закръгли топ 5 в Delaware Life Honda, управлявана също от Andretti Global. Този отбор и Chip Ganassi Racing заеха по две от първите пет финални позиции.