Скот Диксън продължава битката си за титлата през 2017 г. в американските серии  Индикар. Той финишира втори на пистата Gateway Motorsports Park, след като шампионатът се завърна в Сент Луис след 14-годишно отсъствие.

Диксън стартира 7-и и мина успешно от външната страна, като така избегна катастрофата в първата обиколка, която елиминира няколко конкуренти, включително Такума Сато, който се удари в завъртелия се Ед Карпентър. При рестарта Диксън бе пети и се закрепи за водещата група пилоти. При последните питстопове на обиколка №200, той излезе на 3-то място.

След това, 30 обиколки преди края на състезанието от 248 тура, Диксън взе аванс при лекия контакт между Симон Пажено и Джоузеф Нюгардън. Като резултат двамата са на първо и второ място в шампионата, като Диксън е на 31 т. след Нюгардън. Този уикенд е състезанието в Уоткис Глен, където Скот има четири победи в кариерата си. Стартът на пистата Уоткис Глен е предпоследният кръг за сезона в сериите.

След Диксон Александър Роси продължи доброто си представяне през сезона и стана 6-и, като в предишните 3 състезания имаше 3-то, 6-о и 2-ро място. Чарли Кимбъл стана 7-и, като излезе на тази позиция и я задържа в последните 50 обиколки. Това е най-добрият му резултат след 6-ото място на Роуд Америка. На пистата се върна Себастиен  Бурде, който отсъстваше дълго време, за да лекува многобройните си травми от катастрофата на 500 мили на Индианополис. Той стана 10-и на Гетуей.