• Наградата Red Dot: Best of the Best 2020 ”признава новаторския продуктов дизайн на Honda E в категорията на автомобилите
  • Новата, изцяло електрическа Honda e получава второ отличие „Red Dot 2020“ в категорията за интелигентни продукти
  • CBR1000RR-R Fireblade SP допълва трите награди „Red Dot 2020“ за високо дизайнерско качество
  • Престижният международен конкурс за дизайн подчертава отличните постижения в дизайна на продуктите, марките и комуникационния дизайн

 

Изцяло новата Honda e бе отличена с наградата „Red Dot: Best of the Best 2020“. Това е най-високо отличие в престижните международните награди „Red Dot“, за отличния си продуктов дизайн.

Honda e 2020 също получи признание в категорията „Умен продукт“, заедно с изцяло новия CBR1000RR-R Fireblade SP. Тази награда за „изключителен дизайн“ е и последното отличие, което подчертава ангажимента на Honda за създаването на красиви продукти, които са проектирани без компромиси.

Годишните Red Dot награди се дават за отлични постижения в дизайна на продукти, марки и комуникации от международния бизнес. Те се връчват на продукти, представени в Музея на дизайна на Red Dot в историческия Design Zentrum Nordrhein Westfalen в Есен, Германия. Печелившите продукти се определят от съдийска комисия. Това са 40 международни експерти, които тестват, оценяват и обсъждат всяко участващо изделие.

Honda e е най-новият продукт в електрифицираната линия на Honda. Автомобилът осигурява напълно електрическо преживяване при шофиране в градски условия. От предните и задните LED светлини, поставени в уникални черни, вдлъбнати панели, до стилния стъклен капак за зарядното устройство, чисти повърхности, които оптимизират аеродинамичната ефективност и усъвършенстване, Honda e преосмисля идентичността на малкият автомобил на Honda за следващата ера на градската мобилност.Модерният стил на Honda e привлече вниманието в международен мащаб, още когато бе представен за първи път като Urban EV на автомобилното изложение във Франкфурт през 2017 г. По-късно концепцията беше призната за „Най-добър концептуален автомобил“ (Best Concept Ca)  в наградите на Car Design. Следващата концепция e Prototype имаше световната премиера на автомобилното изложение в Женева през 2019 г.. Тя зае и централната част на изложението „Honda experience – Casa Connessa Tortona“ на Дизайнерската седмица в Милано през 2019. Това бе изложението, на което за първи път Honda имаше значително присъствие на най-голямото дизайнерско събитие в света. Тук предложи на посетителите уникален поглед върху дизайнерската концепция на Honda e Prototype.CBR1000RR-R Fireblade SP е най-новият мотоциклет, от семейството Fireblade, което беше представено за първи път през 1992 г. Мотоциклетът винаги е поставял ориентир за това, как трябва да се справя еднолитров супербайк по обикновен път. За новия модел 2020 г., разработен под мотото „Роден на състезанието“, е фокусиран върху представянето на пистата и новия радикален дизайн.Минималистичната предница, агресивните ъглови странични и разширените долни обтекатели, са комбинирани с разнообразие от отвори, прорези и форми за канализиране на въздуха. Те се комбинират, за да създадат ниска стойност на коефициента на аеродинамично съпротивление. Та е най-доброто в класа от 0,270. Аеродинамичните „крила“, използвани в състезателната машина на Honda за  MotoGP, съчетават привличащи вниманието форми с безкомпромисна притискащата сила. Така се дава отличен контрол на мотоциклета с най-мощния вграден четирицилиндров двигател, който Honda някога е правил.Fireblade е проектиран с нов иновативен подход, в който специалистите по дигитална симулация на Honda R&D, моделиращите дизайнери и тези за стилистично скициране са работили с непрекъсната обратна връзка, за да създадат максимален ефект в най-кратки срокове за разработка. Те също се възползваха от приноса на специалисти по аеродинамика от състезателния департамент на компанията – Honda Racing Corporation. Точно в тази предизвикателна червено-бяло-синя цветова схема е CBR1000RR-R Fireblade SP.Honda има дълга история на успехи в автомобилната секция на наградите Red Dot – една от най-престижните и търсени в света. Други скорошни успехи включват Honda S2000 през 2001 г. и Civic през 2006 г. за „Red Dot: Best of the Best“ и European Accord Tourer през 2008 г. и Insight през 2009 г. за „Red Dot“.