Honda Motor потвърди своите планове да пусне първия си електрически скутер през 2018 г. Това заяви президентът и изпълнителен директор на компанията Такахиро Хатиго. Той разказа за плановете за активно електрифициране на цялата продукция на компанията – не само на мотоциклетите, но и на автомобилите.

Хатиго заяви: „Ние полагаме усилия за електрифициране на нашите градски модели и планираме да представим няколко нови машини, включително и електрически скутер през 2018 г. Сега работим над изследователската част на проекта и разработваме удобна система за градски скутер. Това включва и лека мобилна сменяема батария, която лесно може да се своли, за да се презареди. Смятаме да направим демонстрационни тестове с тази мобилна батерия,  заедно с компанята Japan Post Co., Ltd. в близко време в Япония.“

Не е изключено новият сериен модел да бъде на основата на концепта на Honda –  EV-Cub от 2015 г. Освен това се смята, че скоро на пазара ще се появи хибридна версия на големия мотоциклет Honda Goldwing, чиито 1200-кубиков двигател ще работи заедно с електромотор. За първи път тази конфигурация бе демонстрирана на трайка New Wing.