По време на Фестивала на скоростта в Гудууд, Honda отпразнува 25-годишнината на двете си спортни марки – Type R при автомобилите и Fireblade при мотоциклетите. Освен това с най-напредналия в света автомобил с водородно гориво – Honda Clarity Fuel Cell, направи дебют във Великобритания на планинското изкачване в Гудууд.

На пистата Honda показа всички автомобили с марката Type R, включително оригиналния NSX Type R от 1992 г., Integra Type R, Accord Type R и всички модели на Civic Type R. Най-впечатляващ бе дебютът на дългоочаквания Civic Type R за 2017 г., който е притежател на рекорда за обиколка от кола с предно задвижване на Нюрбургринг Нордшлайфе. Всички Type R модели участваха в ексклузивно планинско изкачване „25 години Type R“, водени от британския шампион за туристически автомобили и пилот на Honda Yuasa Мат Нийл. Планинското изкачване в Гудууд се състои от девет завои и е с дължина 1,86 км през Goodwood Estate в Съсекс, Великобритания.
И двата – Type R и Fireblade означават много за традициите и историята на Honda в моторните спортове като производител. Щандът на Honda отразяваше животът и културата на марката Honda. Посетителите имаха възможност да се потопят в света на Honda, чрез интерактивни технологии.