Американското подразделение на Honda с насоченост към иновациите разширява програмата си за стартиращи бизнеси и за първи път тя вече ще обхваща офиси извън САЩ. Моделирана по подобие на успешната програма Honda Xcelerator в Маунтин Вю, Калифорния, разширената инициатива вече ще подкрепя новосъздадени компании чрез сътрудници на Honda и в Европа.

Основаната през 2015 г. Honda Xcelerator има намерението да подпомага създаването на иновативни продукти и услуги чрез открити иновации и включва осигуряването на основи за бързото разработване на прототипи и достъп до работна площадка, както и до осигурява Honda съветници за стартиращи компании. Тя се фокусира върху ранния етап от развитието на даден бизнес, опериращ в областта на енергийните иновации, интерфейса човек-машина, персоналната мобилност, индустриалната иновация, автономните автомобили, изкуствения интелект, високотехнологичните материали и роботиката.

Чрез тази програма Honda Innovations ще ръководи новите операции от Германия, като ще покрива цяла Европа, както и други новосъздадени аутрич инициативи в Детройт, Япония и Китай.  Тя ще подсигурява всяка нова допълнителна операция с протоколи и с най-добрите практики, за да се идентифицира и да се ангажира с предприемачите, които споделят възгледите на Honda за положителното развитие в областта на мобилността.

Целта е да се създадат печеливши възможности за сътрудничеството с най-големите иноватори и Honda чрез по-задълбочен ангажимент със стартиращите в посочените региони общности.

„Бързото развитие на иновацииите се увеличава чрез разрастване на глобалната стартираща общност  и има потенциала да помогне на Honda да развие бъдещите си продукти, услуги и възможности за бизнес. Чрез разширяването на мрежата от сътрудници в Детройт, Япония, Китай и Европа, марката ще бъде в още по-силна позиция, за да открие нови технологии и да установи партньорства, които ще допринесат за създаването на нови ползи за нашите клиенти “, заяви Ник Суджимото, изпълнителен директор на Honda Innovations.

Примери за партньорства на Honda Xcelerator

На изложението за потребителска електроника CES 2017 проектът Honda Xcelerator представи новото си сътрудничество с LEIA 3D и VocalZoom. С първия посочен партньор LEIA 3D марката разработи инструментален дисплей за шофьорите, работещ с нанотехнология, способна да създаде триизмерни образи чрез безпроблемно превключване между различни зрителни ъгли за сигнализациите и асистентите в автомобила. Съответно VocalZoom ще приложи своите оптични микрофони, за да се подобри възприемането на гласовите команди в автомобила.

На следващото издание на същото изложение през 2018 г. Honda Xcelerator ще започне нови партньорски проекти с инкубаторите MassChallenge (Бостън, Масачузетс) и Drive (Тел Авив, Израел), както и платформата за обмен на капитал OurCrowd (Йерусалим, Израел),  за да подкрепи постиженията на новостартиралите компании във водещи центрове за иновация в цял свят.

За Honda Innovations

Honda Innovations е двигател на ползотворното сътрудничество между всички звена на Honda. Като част от това подразделение функционират две открити програми за иновации – Honda Xcelerator и Honda Developer Studio, чиято цел е да катализират откриването и на нови технологии и бизнес концепции и експериментирането с тях. Honda Innovations си партнира с иноватори от всички възможни величини – като се започне от стартиращи компании и се стигне до световни марки марки и развойно-проектантски общности,  а целта е да се създадат върхови продукти и услуги. Централата на Honda Innovations се намира в Силициевата долина, но подразделението на оперира на световно ниво. За повече информация за Honda Xcelerator посетете Xcelerator.HondaInnovations.com и последвайте @HondaInnovation в Twitter.

За Honda Technology

Honda създава технологии и продукти, които развиват ценности на марката като екология, безопасност, забавления и други, свързани с нея. Тези усилия включват и прогрес по отношение на автоматизираните превозни средства,  свързаността и екологичната мобилност.