Honda Aircraft Company достави първият HondaJet в Европа. Това стана по време на тържествена церемония по време на AERO 2016 г., което се провежда в Фридрихсхафен, Германия от април 20-23.
Президентът и главен изпълнителен директор на Honda Aircraft Company  Мишимаса Фуджино  каза: „Предоставянето на първия HondaJet в Европа е значим момент в нашето присъствие на пазара на леките джетове. Първите ни клиенти, които са направили своя избор да летят с HondaJet са щастливи да видят Honda в небето. Ние сме щастливи да видим радостта на лицата им, когато те приеха доставката на самолета си.“

Първият HondaJet, който се появява в Европа ще бъде използван от от Rheinland Air Service, изключителен дилър на HondaJet за Централна Европа. Йоханес Граф фон Шаесберг – председател и главен изпълнителен директор на Rheinland Air Service каза: „Повече от 40 години Rheinland Air Service е отдала на европейския пазар на бизнес авиацията с поддръжка на самолети, на техния ремонт и основен ремонт, както и продажбите на въздухоплавателни средства, обслужване и зареждане с гориво. За нас е чест да бъдем партньори с Honda Aircraft Company и да сме изключителен дилър на HondaJet за Централна Европа. С доставката на нашия HondaJet, ние с нетърпение очакваме самолетът да демонстрират своята водеща в класа си функционалност и икономия на гориво на нашите клиенти. "
The HondaJet е изцяло разработен наново, с изключителен дизайн, с използвани съвременни технологии и иновации. Окачването на двигателя в конфигурацията HondaJet Over The Wing (OTWEM), естествено ламинираното крило и композитния фюзелаж са разработени от дългите изследователски дейности на Honda. Тези иновации идват, за да направят HondaJet най-бързият, най-голям и най-икономичния самолет в своя клас.
The HondaJet е произведен в Honda Aircraft Company със седалище в Грийнсбъро, Северна Каролина. HA-420 HondaJet получи типово сертифициране от FAA през декември 2015 г.