Honda Motor Europe обяви промените си за 2016 г. за три от своите кросовъри в „X“ – CB500X, NC750X и VFR1200X Crosstourer.

NC750X

След дебюта си през 2012 г., практичността и елегантното изпълнение на NC750X го наредиха сред първите 10 най-продавани мотоциклета в Европа.

За 2016 г. съществените подобрения са:

Цялостна промяна в дизайна за по-здрав, приключенски изглед, който го приближава към другите „Х“ кросовър модели на Honda.
LED предни и задни светлини
70 мм по-високо предно стъкло за голямо удобство на ездача
Три нива на режим S за версията с Dual Clutch Transmission (DCT), за да се покрие по-широк стил на езда
Нова предна вилка Showa с оптимално линейно движение на окачването и връщането, предварително настройващ се заден амортисьор
По-голямо багажно отделение за шлема – от 21 на 22 л, което се намира при резервоара на стандартните модели
Нов компактен лек ауспух, който дава по-различен звук от двуцилиндровия редови двигател с обем 745 куб см и с 270 градуса на коляновия вал.

CB500X

Кросовърът на Honda, който може да се кара с категория A2, е с оптимизирани обороти и икономичен двигател, предлага много новости, състредоточени върху ездача. 

100 мм по-високо предно стъкло, за още по-добра защита на ездача
LED светлини отпред и отзад
Предварително натоварване на регулируемото предно окачване от спирачния лост и преработен механизъм за смяна на предавките.

VFR1200X Crosstourer

Флагмана на „Х“ гамата на Honda е адвенчър спорт турерът с двигател V4 и също има подобрения за 2016 г.

Ново регулируемо предно стъкло, което се настройва с една ръка и позволява да се вдига по-високо
Три нива на режим S на версията с Dual Clutch Transmission (DCT) за повече стилове на езда. Софтуерните настройки позволяват да се корегира скоростта на машината при изкачване и спускане по наклон. Опцията DCT е била избрана от много от клиентите на VFR1200X Crosstourer след 2014.
Двигателят отговаря на стандарта EURO4.
Нови специални цветове – Candy Prominence Red и Graphite Black

След като VFR800X Crossrunner имаше ъпгрейди и за 2015 г., Honda завършват дизайна на кросовърите Х като повишават значително практичността, базирана на опита на собствениците.