Макс Верстапен с Red Bull Racing Honda спечели домашната си Гран при на Нидерландия. Той накара над 65 000 свои фенове по трибуните на пистата Зандвоорт да полудеят от радост. Завърналото се в календара състезание на това трасе след 36 години отсъствие (от 1985 г.), бе тотален триумф за Верстапен. С успеха си в Зандвоорт, Макс си върна шампионската преднина, след като взе 7-ата си победа за сезона.Преди състезанието бе взето стратегическо наказание за Серхио Перес с Red Bull, след повредата на силовия агрегат, която се появи при инцидентите в първата обиколка в Унгария. Щеше да е необходим нов силов агрегат и след квалификацията в събота беше решено да той да стартира от питлейна, за да има нови компоненти.Това означаваше, че автомобилите на Red Bull Racing започнаха с Макс на първа позиция и Серхио в питлейна. За Scuderia AlphaTauri Пиер Гасли тръгна от четвърто място, а Юки Цунода на 14 -то.Верстапен и Гасли трябваше да започнат с меките гуми. От AlphaTauri решиха да направят същото с Цунода, докато Серхио Перес беше в затруднение, за да опита дълъг първи стинт. Въпреки това, Верстапен направи високо темпо, за да запази преднината си, а Гасли се задържа на четвърто място. Серхио Перес блокира колелата си, когато атакува кола на Haas в завой 1 и трябваше да спре отново само след осем обиколки за комплект от медиум гуми. Перес достави много забавления за оранжевата армия, дошла да подкрепя Макс, който бе лидер. На пистата, на която е изключително трудно да се изпревари, Серхио задминаваше колите в завоите 1 и 11 както отвътре, така и отвън, като се изкачваше напред, докато другите пилоти правеха своите питстопове.

Макс Верстапен отговори на първия стоп на Луис Хамилтън в 21-ата обиколка. Сложи медиум гуми и остана напред, като налагаше темпо, за да отблъсне всички атаки. Докато Валтери Ботас дълго остана със стратегия с едно спиране, Макс го затвори и атакува в завой 1, за да възвърне лидерството си.

Гасли направи своя единствен питстоп три обиколки след Макс, като сложи медиуми и се спусна след Ferrari. За съжаление, след като Юки Тцунода направи първия си стоп, имаше проблем с колата AlphaTauri и се прибра в бокса.

Това оттегляне дойде, след като Макс Верстапен беше отворил такова предимство, че можеше да спре за втори път в 40-ата обиколка. Сложи по-здравите твърди гуми, като до края на състезанието можеше да отговори на всякакви опити за атака на Хамилтън.

Две обиколки преди Юки да се оттегли, Серхио Перес също направи втория си стоп, но премина към меки гуми, за да има по-добри шансове за да атакува напред. Той надлежно изпълни задачата с редица изпреварвания, като акцентът беше вълнуващата атака отвън на първия завой над Даниел Рикардо, за да премине към точките.

След като се пребори и с Ландо Норис, Серхио се изкачи до осмо място на финала, като се справи и и с Естебан Окон в последните няколко обиколки. Мексиканецът имаше много по-екшън завършек от своя съотборник Версапен, който можеше да се наслади на възхищението на родната си публика. Той финишира на 21 секунди от Хамилтън. Макс донесе на Honda 87-ата победа във Формула 1, а Пиер Гасли завърши на отличното 4-о място, за да добави 12 точки към актива си.