Американският пилот Пи. Джей. Джейкъбсън преминава от клас Суперспорт към световния шампионат на Супербайк (WSBK) през следващия сезон. Той ще направи дебют с екипа на TripleM Honda. Това е официалният сателитен отбор на Honda за 2018 г.

Джейкъбсън влезе в WorldSSP през 2014 г. с Honda, а на следващия сезон 2015, 24-годишният янки завърши 2-и, като се бореше за титлата в един от най-конкурентните класове. През миналата година той се върна в Honda, но този път той влиза в по-горната „категория“ WorldSBK. За него това е ново предизвикателство, тъй като сега ще има официалната подкрепа на марката.

След като подписа договора, Джейкъбсън обяснява: „Много съм развълнуван да дебютирам в WorldSBK с екипа на TripleM Honda WSBK. Това е страхотна възможност за мен най-накрая да се състезавам в този клас и искам да благодаря на отбора и на Honda, че направи това възможно. Както екипът, така и аз ще бъдем новаци в шампионата на WorldSBK. Със сигурност ще има много да се учим, но това е предизвикателство, което ме стимулира и не мога да чакам да започна. Обичах да се състезавам с Fireblade в световния шампионат по издръжливост ЕWC преди две години и да карам се състезавам с мотоциклет от 1000 куб. см. Затова с нетърпение очаквам да се кача на новия Honda CBR1000RR Fireblade SP2."
Марко Чини, мениджър на Honda WorldSBK Operations добавя: „Щастливи сме да приветстваме Пи.Джей в семейството на Honda. Той е млад и много талантлив ездач, който има много опит в различни шампионати. Така че ще бъде добре да го видим да кара Honda CBR1000RR Fireblade SP2 в WorldSBK. Предполагам, че екипът на TripleM Honda WSBK е идеалното място за него, защото те могат да се учат и да растат заедно в шампионата като дебютанти през първата си година. Очакваме с нетърпение да видим Пи. Джей. отново в цветовете на Honda."

5Х5 ПРОМОЦИЯ ЗА МОТОЦИКЛЕТИ HONDA >>