Давиде Сорека от екипа на Honda Redmoto спечели двоен подиум в клас EJ в Гран При на Финландия – популярното състезание по ендуро Пайянтен Импариайо в неговото 82-о издание. То се провежда около езерото Пайяне и е първи кръг от световния шампионат.  

В надпреварата участваха повече от 264 пилоти, които се състезаваха 12 часа в първия ден по трасе с дължина повече от 400 км и 15 специални теста. На другия ден, неделя, състезанието бе 8 часа и 28 км с 11 специални теста. Всичко това бе при много тежки зимни условия – виелици, студ, лед, смразяващ вятър и температури под 0 градуса. В тези адски условия Сорека финишира и в 26-те специални теста в топ 10.

Добро състезание направи и Джакомо Редонди при дебюта си в клас EnduroGP с Honda-Redmoto CRF 450RX Enduro с електрически стартер. Той завърши 10-и в първия ден, защото падна два пъти и загуби половин минута, след като байка му се заклещи между две дървета. На другия ден постигна по-добър ритъм и така зае 6-а позиция в крайното класиране. В клас Enduro2 Давиде Гуарнери взе две 11-и места. Той тренира само няколко дни във Финландия и на състезанието не бе направил добър избор на гуми.