Изцяло новият хуманоиден робот ASIMO направи първото си пътуване до Дания. Последното поколение на робота на Honda бе поканен в скандинавската страна от президентската институция, за да присъства на престижната среща на върха в Копенхаген за 2015 г.

Тази година срещата на върха е под мотото „Making it Big“ и събра 8 бизнес лидери от цял свят, включително и старши вицепрезидента на Honda Motor Europe Филип Рос. Новият ASIMO направи три представяния, включително и една среща с Маргрете Вестагер – европейски комисар по конкуренцията и се присъедини към прочутите гвардейци охранители от Тиволи, като показа за пет минути ходене и танци. Също така бе включена пълна демонстрация на възможностите на робота, включително да бяга и да подскача. Имаше и подборно обяснение на 30-годишната програма на Honda Robotics и изследванията в тази област.

След последното представление на ASIMO, Филип Рос от Honda Motor Europe излезе на сцената и говори на събраната аудитория за това как иновациите движат успеха и уникална корпоративна структура и философия на Honda, която предлага на инженерите си с пълната свобода на изследване на иновациите във всичките им форми. Рос заяви: „ASIMO е въплъщение на страстта на Honda за разширяване границите на иновациите. Това не е само база за развитие от нашите инженери, но и много от технологиите на Honda, пряко свързани с нашите изследвания в роботиката, се прилагат и в други области на мобилността. Тези иновации са движещата сила за успеха в бизнеса за Honda.“