Заводският пилот на Honda Civic Тиаго Монтейро спечели второто състезание в Русия, 10-и кръг от световния шампионат за туристически автомобили WTCC. В първото  най-бърз бе Иван Мюлер.

В първата надпревара на подиума също имаше представител на Honda. Това бе Габриеле Таркини, който финишира 3-и. Четирикратният световен шампион Мюлер стартира от първа позиция и спечели третата си победа за сезон 2015 и 44-а в кариерата си в WTCC. Съотборникът на Мюлер и световен шампион – Хосе Мария Лопес – бе втори, пред Таркини, за когото това бе първи подиум за сезона. На 7-о и 8-о място бяха други двама пилоти на Honda – унгарeцът Норберт Михелиц и Тиаго Монтейро.

Именно Тиаго Монтейро, който заради 8-ото си място тръгна от първа позиция, спечели втората надпревара. Португалецът даде всичко от себе си, за да не бъде изпреварен. Това бе първа победа за заводския тим на Honda през този сезон. След него втори финишира Хъф, а трети финишира Михелиц със своята Honda Civic и спечели Yokohama DriversTrophy. Таркини се удари с Ники Катсбург и отпадна.