Сегашни и бивши мотоциклетни и автомобилни пилоти на Honda се събраха, за да вземат участие във Фестивала на скоростта в Гудууд. Редица култови автомобили и мотоциклети минаха на парад по известното планинско трасе с дължина от 1,16 мили през повече от 150 000фенове.

За да отбележи появата на новаторския мотоциклет RC213V-S –пътната версия на Honda на шампионсикя прототип RCV213V от MotoGP, машината бе карана от световния шампион на Супербайк Силвен Гинтоли, пилотът с 23 победи на ТТ на остров Ман – Джон Макгинес, най-младият победител в Гран При с мотоциклет Скот Рединг, които се качиха да демонстрират качествата на мотоциклета от MotoGP за пътя. Към тях се присъединиха световният шампион за 1983 и 1985 г. Фреди Спенсър, който се качи на емблематичната си NSR500 от 1984 г. и шампионския  си NSR500, двукратният световен шампион в MotoGP Кейси Стоунър, който бе на RepsolHonda RCV213V и световен шампион във Формула 1 за 2009  г.  Дженсън Бътън,  който имаше шанс да покаже McLaren MP4 на Аертон Сена, задвижван от двигател Honda.

Джон Макгинес каза за RC213V-S: „За мен бе привилегия да карам RC213V-S в Гудууд. Никога не съм яздил мотоциклети от MotoGP преди, но тази машина е точно това, което си представях. Мощността е страхотна и се предоставя плавно. Аз не съм карал много V4, но е малко по-различно от редовите 4-цилиндрови мотоциклети, с които съм свикнал. Имах възможност да го покарам много малко и бих се радвал да имам отново тази възможност на друга писта. Говорих с Кейси (Стоунър) и той каза, че е почти като истинския мотоциклет от Гран При. Точно това се очаква от Honda – всичко да работи като часовник. Като швейцарски часовник.“

Силвен Гинтоли също коментира машината: „Преди да видя новия RC213V-S, не бях много сигурен какво да очаквам. Дали това наистина ще бъде байк от MotoGP?След като го видях и карах в Гудууд, мога да кажа, че е истинска MotoGP машина със светлини по нея. Това е просто страхотно! Няма абсолютно никакви компромиси, освен отсъствието на карбоновите спирачките, но те биха били безполезнина пътя. Характерът на двигателя, меката газ, всичко е точно като на състезателния мотор. Това е истински състезателен байк.“

Всяко лято от 1993 г. насам,  Фестивалът на скоростта в Гудууд е най-големият в света празник на моторните спортове. Той се организира в Гудууд Хаус в Западен Съсекс, Великобритания. Над 600 автомобила и мотоциклета, обхващащи историята на автомобилните и моторните спортове, се събират там. Участват с някои от най-легендарните фигури от спорта, а фестивалът е посещаван и от световни знаменитости.