Първа победа в легендарното състезание 24 часа на Дайтона спечели екипът на ExtremeSpeed ​​Motorsports с прототип ESM Лижие-Honda JSP2. Колата доминира както в генералното класиране, така и в категорията LMP2.

В колата ESM Лижие-Honda JSP2 пилоти бяха Пипо Дерани, Йоханес ван Овербег, Скот Шарпи Ед Браун. Те спечелиха победата, като финишираха 26 секунди пред екипа на Wayne Taylor Racing с Dallara-Chevrolet Corvette DP с пилоти Джордан и Рики Тейлър, Макс Анджелели и Рубенс Барикело. Колата на ESM бе лидер в началото на състезанието, след това изостана назад в класирането, но се придвижи отново към лидерската позиция, когато Дерани смени зад волана Ван Овербек два часа и 10 минути преди финала на първия кръг от шампионата на IMSA за спортни автомобили. Бразилецът Дерани участва в първото си състезание с отбора, с който той ще има пълен сезон в световния шампионат по издръжливост. Той успя да изпревари WTR Dallara и да поведе в предпоследния час. Джордан Тейлър успя да стане за малко лидер, след като Дерани трябваше да направи още едно спиране в бокса заради износване на своите гуми Continental, но успя да увеличи преднината си след последните спирания в бокса.

В същото време Тейлър успя да изведе колата на второ място въпреки сериозния проблем, който се получи – вкарване на изгорели газове в кабината. Заради тях Анджелели бе закаран в болница за изследвания след финала.

Прототипът ESM Лижие-Honda JSP2 имаше предимство в темпото, което наложи над останалите прототипи в Дайтона. Това пролича особено много в края на състезанието, когато зад волана бе Дерани. Всъщност той караше и във възловия момент, когато на 10-ия час се бореше с екипа на Michael Shank Racing със същия прототип. Тогава обаче Освалдо Негри-джуниър спря с повреда в двигателя.

Екипът Spirit of Daytona Coyote с Chevrolet-Corvette DP стана 3-и, на минута след колата на WTR. Пилоти на автомобила бяха Райън Дализел, Марк Госенс и Райън Хънтър-Рей. Това е и последният пилот, който финишира в една обиколка с лидера. Следващият автомобил e на 4-о място – Action Express Coyote-Chevroletбе на 5 обиколки.