Изцяло новият Honda Jazz е отличен с престижната награда за най-добър автомобил в клас Супермини за 2015 г. на независимата организация за безопасност EuroNCAP. През 2015 г. Honda Jazz постига максимален рейтинг на безопасност от 5-звезди. Jazz взе титлата в конкуренцията от общо 9 автомобила в класа.

Всяка година EuroNCAP публикува списък на автомобилите, които са се представили най-добре като резултати в съответните си категории. За да се постигне наградата "Най-добър в класа" на EuroNCAP, автомобилите от всяка категория се оценяват по отношение изчислената сума от точките във всяка от четирите ключови области за сигурност: на възрастните пътници, на децата, пътуващи в автомобила, безопасността на пешеходците и системи за подпомагане. Тази сума от точки се използва като основа за сравняване на превозното средство.
Генералният секретар на EuroNCAP д-р Михаел ван Ратинген коментира: "EuroNCAP поздравява Honda за Jazz, които получи най-добрите оценки в клас Супермини за 2015 г.. Наградата е признание за 5-звездното представяне на Jazz и стратегията на Honda по отношение на оборудваненето за безопасност, което го изстреля на върха в този сегмент.“

Всички версии на Jazz са оборудвани със City-Brake Active System (CTBA) на Honda като стандарт. В средните и горните класове на оборудване на Jazz има широка гама от функции,  които са в  Advanced Driver Assist System (ADAS)  на Honda. Това е цялостен пакет от технологии за активна безопасност, включително: Forward Collision Warning, Traffic Sign Recognition System, Intelligent Speed Limiter, Lane Departure Warning и High-beam Support System.Освен това Jazz е със структура на купето Honda Advanced Compatibility Engineering (ACE), предназначена да пренасочи и разпредели енергията при сблъсък от отделението за пътници, като същевременно се минимизират щетите, причинени на други засегнати превозни средства.

Старши вицепрезидентът на Honda Motor Europe – Филип Рос – каза: „Много сме развълнувани от това, че Jazz  е обявен за най-добър автомобил в клас Супермини за 2015 г. на EuroNCAP. Honda се ангажира да предоставя на клиентите си високо качество на продуктите, които отговарят на най-строгите стандарти за безопасност в Европа. Този ангажимент към безопасността се подчертава от всеки модел Honda, който се предлага в Европа. Така Civic, CR-V, Jazz и HR-V постигнаха рейтинг ог пълни 5 звезди от EuroNCAP. 2015 г. бе много успешна за Honda, защото Jazz и другите наши нови продукти бяха високо оценени от клиентите, както и от организации като EuroNCAP. "