Пилотът на Honda Готие Полен отново стъпи на подиума и продължава да гради репутация на един от най-добрите пилоти в световния шампионат по мотокрос. Французинът отново доказа качествата си в Гран При на Белгия като зае второ място. Другият пилот на заводския отбор Евгений Бобришев зае 3-о място във временното класиране.

Въпреки контузията в дясното коляно, получена преди седмица в Чехия и болката, която изпитваше по време на състезанието, Полен показа невероятно каране. Коляното му бе почти обездвижено, но въпреки това и в двата манша той зае второ място след победителя Шон Симпсън и се класира на същата позиция в крайното класиране. За бързината си той загатна, когато постигна най-добро време на warm-up сесията и имаше преднина от 3.6 сек. със своя CRF450RW. В двата манша, въпреки горещината от 30 градуса, той бе лидер за известно време, но след това отстъпи позиция на британеца. Това бе 5-и подиум на Полен за сезона. Той е на второ място във временното класиране, след лидера Ромен Февър – 3-и в Ломел.

На трета позиция в класирането излезе другият пилот на HRC Евгений Бобришев, който в Ломел спечели две четвърти места. Така той бе и 4-и в крайното класиране за състезанието, което го прати на 3-о място в шампионата. Боби сега е на 40 т. след Полен и изпревари в класирането многократния световен шампион Антонио Кайроли.

В по-малкия  клас МХ2, в дюните на Ломел, пилотът на Honda Тим Гайсер не можа да стъпи на подиума, но се приближи само на 4 точки до лидера във временното класиране Паулс Йонас, който има 433 т., а словенецът – 429.

В този клас голям успех постигна българският пилот Петър Петров, който спечели първия си подиум, като стана 3-и в първия и 4-и във втория манш. Той бе 3-и за Гран При на Белгия след съотборника си Макс Ансти и лидерът в класирането Йонас.