Пилотът на Repsol Honda Дани Педроса стана 3-и в първия ден от предсезонните тестове на MotoGP на пистата Сепанг в Малайзия. Това са първите официални тестове за сезона.

Най-бърз бе световният шампион Хорхе Лоренсо, който даде 2:0.684 в своята 32-а обиколка в деня. Той бе на 1,033 сек. пред съотборника си Валентино Роси. Трети стана Педроса. Сесията завърши по-рано, тъй като 20 мин. преди края заваля дъжд и по този начин никой не можа да изпревари Лоренсо. Роси излезе на второ място един час преди края на сесията, като изпревари пилотът на Repsol Honda Дани Педроса само с 0.063 сек. Дани остана на 1,096 от Лоренсо.

Той и съотборникът му Марк Маркес получиха новите двигатели на Honda за този сезон. Те изпробваха две различни спецификации на двигателите. Заедно с тях на пистата беше и тестерът Хироши Аояма. Единият от моторите Марк и Дани вече бяха пробвали на Херес през ноември миналата година, а другият е еволюция на новата спецификация.

Сателитните тимове използваха различни видове мотори за 2015 г. Само сателитните тимове на Honda – LCR и Marc VDS бяха с подобренията за 2016 г., които ще ползват в началото на сезона.