Британецът Дани Кент с Honda спечели трета поредна победа за сезона в най-малкия клас Moto3, след епична битка на пистата Херес. На подиума му асистираха португалеца Мигел Оливейра и Брад Биндер от Южна Африка. Така на подиума в Гран При на Испания нямаше испански пилоти.

Успехът на Кент дойде след като на последния завой имаше контакт между него и борещия се за първото място Фабио Куартараро (Estrella Galicia 0,0 Honda). Французинът атакува от вътрешната страна, машините на двамата се докоснаха, но Кент остана непоклатим, докато Куартараро загуби равновесие и отвори завоя така, че идващите зад него пилоти пресякоха финала преди него. Португалецът Мигел Оливейра от екипа на Red Bull KTM Ajo бе само на 0,095 сек., а съотборникът му Брад Биндер бе на 0,296. Споменатите четирима пилоти спориха за първото място през цялата дистанция, като непрекъснато си сменяха местата. Към тях за известно време се приобщи и Ефрен Васкесс Honda, но той изостана в последните 4-5 обиколки.

С този успех Кент стана първият британски пилот с три поредни победи в малкия клас след Бари Шийн през 1977 г. Нещо повече, пилотът на Leopard Racing Honda не е слизал от подиума от началото на сезона.Сега той води във временното класиране с 91 т., пред Васкес с 60 и Куартараро с 52. От началото на сезона само Honda печелят победите в този клас. 16-годишният Куартараро също с Honda остана 4-и на 0,882 сек. Съотборникът на Кент – Васкес стартира от 17-а позиция и стигна до 5-о място на 4-ата обиколка. Той беше от основните играчи в лидерската група в борбата за победата, но не издържа на темпото и остана 5-и.