Honda ще продължи да се състезава в сериите WTCR (FIA World Touring Car Cup) през 2019 г. с екипа на ALL-INKL.COM Münnich Motorsport. Това е първият от двата отбора, които ще бъдат потвърдени за участие в шампионата със Civic Type R TCR.

Печелилият състезания в World Touring Car Нестор Гиролами се присъединява към Естебан Гуерери като пилот на Honda Racing за следващия сезон. Естебан и Нестор ще формират изцяло аржентински състав на ALL-INKL.COM Münnich Motorsport. Германският отбор се стреми да подобри отличното си постижение – 3-о място в шампионата на тимовете през 2018 г.

34-годишният Естебан Гуерери завърши на 3-о място в класирането на пилотите миналата година със сензационни победи в Нюрбургринг Нордшлайфе и в Макао, както и с шест подиума. Преди да се присъедини към Honda и да спечели последните три кръга на шампионата WTCC (World Touring Car Championship) през 2017 г., той беше шампион във Формула Renault Eurocup, и победител в състезания от сериите Формула 3, Суперлига Формула, Формула Renault 3.5., Indy Lights и изключително конкурентната серия за туристически автомобили в Аржентина; Super TC2000.

Нестор Гиролами е нов член на семейството на Honda Racing, но е изключително опитен и изключително успешен пилот. 29-годишният състезател тръгна от Super TC2000, като спечели титлите за 2014 и 2015 г. и дебютирайки в WTCC зад волана на Honda Civic WTCC на пистата Словакия ринг. Той имаше пълен сезон WTCC през 2017 г., като спечели в Нингбо, Китай и взе три подиума, преди да се върне в Аржентина миналата година.

И двамата ще карат най-новата версия на Honda Civic Type R TCR, която се базира на световно признатия най-бърз сериен автомобил Civic Type R, спечелил пет големи титли по целия свят в първата си година на конкуренция през 2018 г. ALL-INKL.COM Münnich Motorsport се радваше на най-конкурентния си сезон досега в сериите World Touring Car миналата година, като спечели четири старта и завърши 3-и в края на сезона. Те спечелиха и третото си състезание в Макао.

Тъй като Тиаго Монтейро лекува травма, получена като лидер в WTCC в средата на 2017 г., португалецът започна интензивна фитнес програма и стартира на миналогодишното състезание на Сузука в WTCR. Сега той е готов да се състезава в пълен сезон и ще бъде пилот на Honda Racing за осма поредна година. Неговия екип, както и на съотборника му, ще бъдат разкрити по-късно.

Техническа помощ ще бъде предлагана на всички екипи от JAS Motorsport, които ще доставят резервни части и техническа помощ на всяко състезание, като ще подпомагат всички пилоти на Honda през сезона.

Новият Honda Civic TCR, проектиран и произведен от JAS, дебютира в световен мащаб през 2018 г. и печели пет големи титли в първия си сезон. Шампионатът WTCR – FIA World Touring Car Cup започва на пистата Моулаи ел Хасан в Маракеш, Мароко на 5-7 април и включва 10 събития в Африка, Европа и Азия. Шампионатът приключва в Сепанг, Малайзия през декември. Естебан Гуерери каза: „Много съм щастлив да продължа със семейството на Honda Racing и с ALL-INKL.COM Münnich Motorsport през 2019 г.  Миналата година успехи, включително победи в двете най-трудни писти от календара на Нюрбургринг и Макао, като завършихме сезона с най-добрите постижения на всеки отбор. Да имаш „Бебу“ в отбора за мен ще бъде страхотно. Ние сме добри приятели и се състезаваме един срещу друг в продължение на много години. Той е изключително бърз пилот и страхотен съотборник, което е изключително важно, когато се изправим пред предизвикателството в шампионата.“Нестор Гиролами каза: „Изключително съм горд да се присъединя към семейството на Honda Racing във FIA WTCR и съм много благодарен на ALL-INKL.COM Münnich Motorsport, че ми се довери с Civic Type R TCR, с който можем да спечелим шампионата. Миналата година бях на състезанието на Сузука с отбора и беше много ясно, че има потенциал да се бори за шампионата. Много се радвам, че Естебан е мой съотборник, защото имаме много добри отношения. Ще дам най-доброто си тази година и нямам търпение да започна тестове“.