Honda бе отличена за най-надежден производител на автомобили в изследването, направено от Организацията на купувачи и Потребители

Над 30,000 водача в Европа избираха измежду 178 различни модела
Проучването е фокусирано върху надеждността според европейските шофьори.

Проучване на Организацията на Купувачи и Потребители (Organisation of Consumers and Users – OCU) сред повече от 30,000 водача в Европа с акцент „надеждност на автомобилите” установи, че измежду 178 различни модела, клиентите посочват Honda като най-надеждна марка автомобили.

Освен това, Honda излезе начело на проучването, получавайки рейтинг 93/100 за надеждност и допълнителен вот на запитаните от 79%, които потвърждават, че биха препоръчали превозните средства на марката без притеснение. Honda Jazz бе избрана за най-надеждна кола в своя клас, а останалите модели – Civic, CR-V и Insight също получиха признание за надеждност, като попаднаха в топ 10 на съответните категории.

Цена, разход на гориво, практичност и надеждност са ключовите показатели, по които клиентите вземат решение за покупка. Проучването на OCU е фокусирано върху надеждността и се опитва да установи дали водачите са имали повреди през последните години с автомобилите си и ако да – от какво естество са били те. От тази информация е изваден „индекс на надеждността”, който може да се използва за сравнение на подобието между повредите при различните производители и модели, представени на пазара.

“Надеждност и качество са два синонима на Honda,” каза вице-президентът на Honda Motor Europe, Филип Рос. “Резултатите от това проучване доказват отново отговорността ни и важността на обещанието ни за високо качество, което даваме на нашите клиенти. За нас е от особено значение клиентите ни да изживеят радостта от това да притежават Honda и да им придадем усещането за сигурност чрез автомобили, които са сред най-надеждните и най-малко податливи на повреди на пазара.”