Изцяло новите мотоциклети Honda CRF450R и CRF450RX за 2017 г. бяха представени на трасето в Ассен по време на MXGP на Холандия. На презентацията бяха трите звезди на Honda – заводските пилоти на Team HRC Евгений Бобришев и Готие Полен, а също и лидерът в класирането от екипа на Honda Gariboldi – Тим Гайсер.

При представянето присъства и генералният мениджър на HRC за световния шампионат по мотокрос MXGP – Роджър Харви и офроуд мениджъра на Honda Motor Europe Дийви Дюселаер. Падока на MXGP бе най-точното място за представяне на машините, след като заводския CRF450RW доминира тази година в шампионата със 17 финала в топ 3, с 15 спечелени манша, 19 подиума и 7 победи в Гран При. Пилотът с № 243 Тим Гайсер и неговият CRF450RW има 45 т. преднина два кръга преди края на първенството. Шампионът в клас МХ2 за 2015 г. е на път да запише името си в историята на световния мотокрос. 

Голяма част от опита на Honda при разработването на новите мотори от “белия лист“ е редизайнът на CRF450R за 8 години. Моторът разполага с двигателя, вдъхновен от HRC и има 11% от топ мощността, ново алуминиево шаси и вилка Showa 49 мм. Стандартно моторът е с титаниев резервоар за гориво, напълно нови пластмаси за радикално нов външен вид и за първи път електрически стартер.

При CRF450RX, от Honda също имат готова състезателна машина за ендуро. Базирано на CRF450R, спецификацита ‘X’, окачване за ендуро и карти за превключване на двигателя, както и по-голям резервоар за гориво, 18-инчово задно колело и електрически стартер като стандарт.