Нестор Гиролами с Honda Civic Type R TCR спечели първото състезание на новата чешка писта Мост. За Honda това бе голям успех, тъй като второто място спечели Естебан Гуерери, който взе два подиума в WTCR на ФИА за екипа на ALL-INKL.COM Münnich Motorsport.

Двамата осигуриха двойната победа резултата в първото състезание вчера, въпреки че пътищата им до тези позиции на подиума, бяха много различни.

От втори на стартовата решетка, Нестор тръгна добре и поведе до първия завой. Той задържа тази позиция през завой 1, въпреки че беше ударен отзад. Той води колоната преди излизането на кола за сигурност.  Аржентинецът контролира надпреварата, когато тя се възобнови, като бе пред съотборника си Естебан Гуерери на финала, за да вземе първата си победа за сезона.

„Бебу“ имаше по-малък късмет в състезание две, тъй като заради множество удари в началото, той се срина от 9-о място към задната част на колоната. При рестарта той мина още по-назад, но все пак взе една точка и завърши уикенда, като се изкачи на 7-о място в шампионата на пилотите.

Пътят на Гуерери до второто място в първата надпревара беше по-труден от 9-о място при старта. Заради отличната си преценка той избегна завой 1 и напредна до 3-а позиция, преди да изпревари колата пред него отвън на втория завой.

С Нестор Гиролами начело, Естебан държеше преследващия пакет зад себе си. Наградата му за това беше първи подиум за сезона.

Вторият му дойде скоро – в състезание 2. С поредното си упорито каране, той успя да задържи колите след себе си и спечели трето място. Важният ход дойде в началната обиколка, когато Гуерери победи колегата си от втория ред на първия завой, като излезе трети. Той се сблъска с постоянно предизвикателство за позицията, когато състезанието се възобнови след показването на ранен червен флаг.

Този двоен подиум, съчетан със 7-те точки, които Естебан отбеляза в петък в квалификациите, го издигна до второ място в класирането на пилотите. До края на сезон 2021 в WTCR остават 6 състезания.

Имаше контрасти за екипа на ALL-INKL.DE Münnich Motorsport, тъй като и Тиаго Монтейро, и Атила Таси се бориха усилено за малко точки.

Въпреки че и двамата направиха добър старт, те бяха на 10-то и 1 -то място в ранните етапи. Въпреки това Тиаго Монтейро бе извън точките, когато получи наказание за опасно шофиране след ранно излязлата кола за сигурност. Нарязаната гума от отломки по пистата принуди Атила да отпадне. Атила Таси нямаше късмет и във второто състезание. Въпреки поредния силен старт, той беше ударен отзад в завой 1, заради което счупи интеркулера. Той успя да върне колата обратно в бокса, но не можа да продължи. Монтейро поне успя да спечели точки, като завърши 12-и, но отново беше невинна жертва на контакт. И четиримата пилоти отново ще стартират следващия уикенд, когато WTCR прави първото си посещение на пистата По-Арнос във Франция.