Тиаго Монтейро спечели емоционална първа победа в WTCR – FIA World Touring Car Cup€ той спечели победата в домашното си състезание по улиците на Вила Реал. Португалският ас, който се върна на пистата след сериозните си контузии, които получи при тежкия състезателен инцидент през 2017 г.

Монтейро се върна в шампионата в началото на тази година и има пълен сезон с екипа на KCMG – първият отбор от Азия в WTCR. Тиаго се квалифицира втори за състезания 3, като пред него, на първа позиция беше съотборника му Атила Таси. Унгарецът спря на 3-ата обиколка.

В същото време Монтейро спечели с 3 секунди преднина. Това бе 6-ата победа за този сезон за Honda Civic Type R TCR в WTCR. Тя дойде в следствие на 10-ото място от състезание 2 и обърната стартова решетка. Атила, който бе на първа позиция и на челната редица, окупирана от колите на KCMG, искаше да се бори за първия си подиум, но повреда свързана със запалителната свещ бе причина той да отпадне. Той финишира 11-и в състезание 2.

Естебан Гуерери от ALL-INKL.COM Münnich Motorsport запази първото си място във временното класиране с 3-ото си място в състезание 2. Той се квалифицира 9-и, но стартира 2-и в ревизираната стартова решетка. При тръгването загуби позиция и през цялото време бе блокиран от Ники Катсбърг.

Катсбърг, който е съотборник на най-сериозния претенедент на Гуерери за титлата, направи контакт с него в състезание 3. Така той откърти ляво здно колело на кколата на Естебан и пилотът отпадна. Нестор Гиролами се квалифицира 11-и и в двете състезания, взе точки за 9-о и 6-о място.

Отборът ALL-INKL.COM Münnich Motorsport води в шампионата на тимовете със 73 т. Гуерери пък е лидер при пилотите с 25 т.