Тиаго Монтейро затвърди лидерските си позиции в Световния шампионат за туристически автомобили на ФИА, след победата със своят автомобил Honda на Хунгароринг. 

Полтугалският пилот стартира в първото състезание от второ място, но поведе и не изпусна лидерската си позиция до края.Това бе втората му победа за сезона и 11-а в кариерата му на пилот WTCC, като продължи рекорда си. Пилотът е на подиума във всяко от протеклите през 2017 г. състезания. Заедно с точките от 5-ото място на втория старт, Монтейро води в шампионата на пилотите с 38 т. преднина.
Неговият съотборник в екипа Castrol Honda World Touring Car, Норберт Михелиц бе много разочароващо. Пред очите на 35 000 зрители на домашната си писта, унгарецът стартира 5-и в първия старт и стана 3-и ва втория завой. За съжаление той бе ударен два пъти, преди да направи и половин обиколка и беше със спукана предна лява гума и разбита цялата лява страна на колата. Това бе причината той да отпадне. Четвъртото място във второто състезание – две места напред от стартовата му позиция, изпрати  Михелиц на 8-о място в шампионата на пилотите.

Рио Мичигами направи първия си двоен финал за сезон 2017 – 11-и в първото и 13-и във второто състезание.