Норберт Михелис с Honda Civic се приближи на няколко точки от лидерството в световния шампионат за туристически автомобили на ФИА – WTCC, като спечели подиум във второто състезание по улиците на Макао.

Унгарецът стартира от първа редица и се движеше втори през цялото време на основната надпревара, която бе на мокра писта. Така той успя да се осигури 6-ия подиум за сезона и сега е само на 6,5 т. от лидера в шампионата при пилотите – Тед Бьорк от Швеция. Да края на първенството остава още един кръг в Катар в края на ноември. Резултатът на Михелис също е важен и за екипа на Castrol Honda WTCC, след като механиците на тима прекараха безсънна нощ за да оправят двете коли Civic на Норберт и на съотборника му Естебан Гуерери. Сега Норберт има шанс реално да се бори за титлата в Катар след 12 дни. 

Естебан Гуерери стартира 5-и и направи страхотен прогрес, като стигна до 3-о място на половината на дистанцията. Той завърши 4-и и донесе точки за отбора, като сега Honda е на второ място при производителите, на 12,5 т. от лидерите в шампионата.

След като японецът Рио Мичигами постигна историческия за него подиум – 3-и в първото състезание, във второто той се надяваше на добър резултат, след като стартира от 7-о място. След контакт с друга кола обаче, той получи повреда в управлението и едва успя да завърши на 15-и. 

ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ ЗА АВТОМОБИЛИ >>