В Гран при на Испания, на пистата Барселона, Aston Martin Red Bull Racing и три от колите с двигател Honda, спечелиха точки.

След като стартира 4-и, Макс Верстапен направи страхотна атака от външната страна на Себастиан Фетел на завой 3 още на първата обиколка. Така Макс стана 3-и и с агресивна стратегия от два питстопа, в които той сложи още един нов комплект от меки гуми, успя да запази позиция. Той завърши състезанието със средно меките.

Във втория стинт Верстапен бе доста близко до Валтери Ботас и можеше да се бори за второто място. Късното излизане на кола за сигурност, почти веднага след неговия втори питстоп, е причина останалите да влязат за гуми. Това обърка стратегията. Макс трябваше да се защитава от Фетел и преследва Боттас до финала, за да си осигури втория подиум на сезона.

Пиер Гасли направи силно състезание и двата болида на Red Bull завършиха в топ 6. За разлика от Макс, Пиер сложи средномеки гуми на втория питстоп. И него му попречи колата за сигурност. Той не можа да атакува Шарл Льоклер за 5-ото място.

Toro Rosso също спечели точки за 4-и път през този сезон, тъй като Данил Квят стана 9-и. Така той спечели 2 т. в Барселона.