Трикратният световен шампион във Формула 1 седна зад волана на изцяло електрическия Honda e:Ny1, за да изненада група начинаещи млади картинг пилоти преди началото на  сезон 2024 на Формула 1.

Автомобилът предлага до 412 км пробег по WLTP пробег, комфортен интериор и лесен за управление задвижващ механизъм и всичко това го превръща идеалното превозно средство за всеки ден. Превеждайки го от централата на Red Bull Technologies до местната закрита писта за картинг, Верстапен наблюдаваше младите състезатели на пистата, преди да отдели време, за да даде съвет и да сподели спомени от ранните дни на собствената си кариера в моторния спорт.

„Да бъда тук, на картинг пистата, за да гледам как по-малките деца се състезават и се опитват да влязат в света на моторните спортове, е наистина страхотно“, каза Верстапен. „Беше чудесно да видя усмивките им и винаги е удоволствие да общуваш с феновете на състезанията..“

„Беше толкова изненадващо и просто толкова хубаво изживяване“, добави Емели Джордан, на 17 години. „Помислих си, че ще бъде някой от Red Bull, не непременно пилот, като инженер или друг, но не Макс Верстапен. Бях напълно онемял; Нямах представа какво да кажа!“ Сид Смит, също на 17, добави: „Беше си голяма изненада – излизам зад ъгъла и да виждам Макс Верстапен. Винаги съм мечтал да го срещна. Освен това получих шапка с автограф, така че определено беше ден за запомняне.“

Сезон 2024 отбелязва 20 години Oracle Red Bull Racing и шестдесет години от първото участие на Honda във Формула 1, когато RA271 направи своя състезателен дебют на GP на Германия през 1964 г. Захранван от водещата PU технология на Honda RBPT, Oracle Red Bull Racing ще се стреми да осигури своите четвърти поредни титли в Световния шампионат при пилотите и трета поредна титла при конструкторите.