В първия ден на триатлон шоуто в Лондон (London Triathlon Show), основният спонсор Honda UK отново подчерта пригодността на своите автомобили за хора, които имат активен начин на живот. Бе показано, че 4 от моделите на автомобили, продавани във Великобритания, имат водещо в света пространство за обувки или ботуши. Моделите CR-V, HR-V, Civic и Jazz бяха сравнени с автомобили от техните сегменти и се окава, че всички са №1 по този показател, а и по багажни отделения.

С багажно пространство от 589 л при вдигнати седалки и от 1669 л със свалени, CR-V има най-голямо разгънато пространство като равен под. Както бе написал един британски вестник „достатъчно място за любов на една двойка“. Ако сметнем, че една вана за баня събира средно 80 л вода, то в CR-V може да се събере вода, с която може да се напълнят 20 вани. Или пък могат да се наредят 42 чанти за багаж, които могат да се качат на борда на самолет.

Обемът на HR-V е 470 л с вдигнати седалки, докато Civic има 477 л, малко над най-близкия френски конкурент, който обаче е комби. Това означава, че Civic Tourer е лидерът в класа по багажно пространство. Jazz е с обем 354 л на багажното пространство, като побеждава най-близкия си южнокорейски конкурент с 51 л.

Известни със своите инженерни постижения, дизайнерите на Honda са успели да прибавят допълнително пространство във всички четири модела, като са измислили гениална тактика за преместване на резервоара с гориво. Традиционно той е позициониран в задната част на колата. Затова резервоарът изяжда ценно използваемо пространство. Инженерите на Honda, чрез поставянето му в центъра на колата, под задните седалки,  са разширили значително капацитета на багажника. Така в него се събират много неща и уреди за спортуване или за почивка на семейство сред природата.