Honda Motor Co., Ltd. обяви, че устройството за персонална мобилност на Honda –  UNI-CUBβ1, ще направи дебют в павилона на Япония на изложението Expo Milano 2015, което започва от 2 май и ще продължи до 31 октомври.

Обслужващият персонал на японския павилион ще се придвижва с UNI-CUBβ, като същевременно ще дава възможност на обиколка на посетителите на “Live Performance Theatre” – интерактивен театър, проектиран за бъдещите ресторанти. UNI-CUBβ е разработен за лично устройство за предвижване, като създава хармония с хората. Посетителите от цял свят ще станат свидетели как служителите в павилиона се възползват от уникалните възможности на UNI-CUBβ.

От началото на април 2014 г. Honda започна да дава под наем UNI-CUB β на бизнес клиенти в Япония. Като една от най-модерните технологии в Япония, UNI-CUB β ще играе роля на етап от футуристичното пространство на Expo Milano 2015.

„Изхранване на планетата, енергия за живот“ е основната тема на Expo Milano 2015 г., който ще се открие след два дни в Милано. Това изложение е третото по големина през този век, след Expo 2005, което бе в префектура Аичи в Япония и Expo 2010 в Шанхай, Китай. За Expo Milano 2015 в рамките на темата „Хармонично разнообразие“, Япония ще представи разнообразни инициатниви в областта на селското, горското и рибното стопанство, както и с японски храни.