Новозеландецът Брус Ансти с Honda спечели едно от най-популярните състезания в ТТ на остров Ман – RST Superbike. Надпреварата бе отложена за неделя заради силния вятър над планинското трасе в събота.

Ансти, който кара Honda за Valvoline Racing на Padgetts Motorcycles, спечели победата с разлика малко повече от 10 секунди пред Йън Хътчинсън. Йън водеше в първите 3 обиколки, преди Ансти да поеме инициативата с много бърз питстоп и стартира 5-ата обиколка като лидер.

Джеймс Хилиър също водеше в състезанието до Глен Хелън в първата обиколка, но изпусна първата позиция и стана 4-и. Майкъл Дънлоп се придвижи напред в класирането, след като Хилиър мина назад в последния тур.  Дънлоп се приближи до второто място на Йън Хъчинсън само на 12.8 сек. на Бънгалоу и след като стана 3-и и бе близо до рекорд за обиколка, претърпя инцидент на Нук. Така той изпусна подиума, където стъпиха Брус Ансти, Йън Хъчинсън и Джеймс Хилър – 3-и. 

Състезанието имаше червен флаг заради катастрофата на Дънлоп на Нук, като само 6 пилоти пресякоха финала. Джон Макгинес от екипа на Honda Racing е 4-и, Уилиям Дънлоп е 5-и и Майкъл Рутър – 6-и.

Майкъл Дънлоп бе закаран с линейка в болница преди награждаването и стана ясно, че е OK. Гай Мартин също отпадна по-рано на Гленлоу още на първата обиколка. Конър Къминс също отпадна на Кърк Майкъл на 4-ия тур, а Гари Джонсън падна на Мемориала на Гътри в последната обиколка, като загуби контрол над предницата на мотоциклета си, но след катастрофата няма наранявания.